2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ülésezett a Borsod megyei védelmi bizottság

Ülésezett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei védelmi bizottság péntek este Miskolcon, a megbeszélésen a Hernád áradása miatt szükséges intézkedéseket, feladatokat egyeztették a szakemberek.
2008. július 25. péntek 20:40 - Hírextra

Ódor Ferenc, a megyei védelmi bizottság elnöke az MTI-nek arról számolt be, hogy sokat segített az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság pontos előrejelzése, így a védekezéshez szükséges munkálatokat időben el tudták kezdeni. Rendelkezésre áll a homok, előkészítették a homokzsákokat és elegendő fólia is van - ismertette az elnök.


Mint mondta, a Hernád mentén eddig 540 ember dolgozott az önkormányzati árvízvédelemben és 310 a vízügyi igazgatóság állami védvonalain.


Hozzátette: az előzetes adatok alapján 415 centiméterre tehető a folyó tetőzése Hidasnémetinél, ez az árhullám várhatóan három napon belül levonul.


Szombaton hasonló munkaerővel és a péntekihez hasonlóan közel száz géppel dolgoznak majd a gátakon.


A védelmi bizottság ülésén az is elhangzott, hogy járványveszély nincs, az ivóvíz is mindenütt iható.
Bőcs településen megelőzésképpen két családot kiköltöztettek otthonából, itt a Hernád áradásakor szinte minden esetben ellepte a folyó a területet, ezért nem vártak az intézkedéssel - jegyezte meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását