2024. május 4. - Mónika, Flórián

A parkolási botrány gyors, alapos vizsgálatát kéri a főpolgármester

Demszky Gábor főpolgármester arra kérte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vezetőjét, hogy a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulásnál kirobbant vesztegetési botrány ügyében a vizsgálat a leggyorsabban és a legmesszebbre menőkig tárja fel a vissz
2008. július 25. péntek 18:20 - Hírextra

A tájékoztatás szerint a főpolgármester ehhez a munkához felajánlotta Tóth Gábor főkapitánynak a fővárosi önkormányzat szakbizottságainak és a hivatal illetékes részlegeinek közreműködését.


A főpolgármester hangsúlyozta, hogy a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulásnál kipattant visszásságok felháborítóak. Ezek ugyanis rossz színben tüntetik fel azokat a cégeket, amelyek jól és becsülettel végzik munkájukat. A főpolgármester az ő védelmükben is alapos szakmai munkát kér a BRFK-tól, és várja az erről szóló tájékoztatást a főkapitánytól.


Demszky Gábor a rendőrfőkapitányhoz írt levelében vázolta a Budapesten működő önkormányzati parkolási cégek létrehozásának körülményeivel összefüggő kérdéseket is. A főváros az V. kerülettel alapította az 1996 óta működő Fővárosi Közterületi Parkolási Társulást. Három évvel később pedig a főváros, a IX. és a XIII. kerület közös cége, a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulása is megkezdte működését. A VI., a VII. és a VIII. kerület által létrehozott, 2000 óta a Centrum Kft. által üzemeltetett Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulása nevű céggel - amelyhez később csatlakozott az I., a II., a XI. és a XII. kerület is - semmilyen kapcsolata nincs a fővárosi önkormányzatnak - szögezte le levelében a főpolgármester.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását