2024. április 27. - Zita

Helikoptert csempészett

Alkatrészeknek feltüntetve akart Magyarországról egy teljesen új helikoptert Ukrajnába csempészni tehergépkocsijával egy ukrán állampolgár a Záhony-Csap közúti határátkelőhelyen.
2008. július 24. csütörtök 15:40 - Hírextra
A szétszedett helikoptert szállító jármű vezetője, egy ukrán magáncég alkalmazottja olyan szállítási okmányokat mutatott fel a csapi vámosoknak, amelyekben helikopter-alkatrészek szerepeltek. A rakomány vámvizsgálata során azonban kiderült: a tehergépkocsin és pótkocsiján lévő négy ládában egy Schweizer 269C-1 típusú komplett helikopter darabjai találhatók - jelentette csütörtökön az Ukrán Állami Vámszolgálatra hivatkozva az UNIAN hírügynökség.

Mivel az egymillió 370 ezer hrivnya (kb. 41 millió Ft) értékű légi jármű szállítója mind az áru megnevezését, mind annak értékét hamisan tüntette fel a fuvarlevélben, az ukrán vámhatóság elkobozta a helikoptert és a szállítására használt gépjárművet a pótkocsival együtt. Az ügyben a vámszabályok megsértése miatt eljárás indult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását