2024. május 8. - Mihály

A Fidesz álláspontja a felsőoktatásról

A kisebbségi kormány által eddig bejelentett nagyívű felsőoktatási fejlesztéseknek egy közös vonásuk van: alig váltak valóra. Őszintén reméljük, hogy a ma beharangozott fejlesztések nem a korábbi bejelentések sorsára jutnak.
2008. július 24. csütörtök 15:03 - Hírextra
A Gyurcsány-kormányok minden eddiginél nehezebb helyzetbe hozták a felsőoktatást azzal, hogy több százmilliárd forinttal adósították el a főiskolákat és egyetemeket, semmit nem tettek az akkreditációs rendszer megújítása érdekében és mind a mai napig képtelenek voltak a jövőre induló mesterképzések felvételi rendszerének kidolgozására.

A megszorító intézkedések és a szociális válság olyan drámai mértékben növelték meg a családok terheit, hogy ezáltal több tízezer fiatal esett el a diploma megszerzésének, így pedig egy jobb, könnyebb élet lehetőségétől.

A tandíj bevezetésének állandó lebegtetése és a képzési szerkezet meggondolatlan átalakítása oda vezettek, hogy az elmúlt évtizedben soha ilyen kevesen nem jelentkeztek még főiskolára és egyetemre, mint idén: 2004-ben még 167 ezren, 2008-ban viszont már mindössze 96 ezren kérték felvételüket valamely felsőoktatási intézménybe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását