2024. április 29. - Péter

Magyarország vonzó célpont

Magyarország továbbra is kiváló lehetőségeket nyújt az amerikai befektetők, üzleti partnerek számára - mondta April H. Foley, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Karán (BGF-KKFK) tartott Amerika
2008. március 10. hétfő 21:58 - Hírextra

A nagykövet elmondta: egyik legfontosabb feladatának a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősítését tartja, de fontosnak nevezte, hogy Magyarország továbbra is törekedjen versenyképessége erősítésére.

Az adórendszer reformja, a közbeszerzések és az üzleti élet átláthatóságának növelése is fontos cél lehet - hangsúlyozta, s utalt arra is, hogy a Világbank 2008-as jelentése szerint Magyarország tett a legtöbbet az elmúlt két évben a befektetések megkönnyítéséért.

Hidasi Judit, Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Karának dékánja az Amerikai Napok megnyitóján azt mondta: nagyon fontos számukra, hogy a főiskolán oktatási nyelvként használt angol nyelvterületről prominens személyek látogassanak el hozzájuk. "Mára szinte természetessé vált, hogy időről időre megpróbáljuk az adott nyelv kultúráját, gazdaságát és közösségét közelebb hozni a diákjainkhoz" - mondta.

A BGF Külkereskedelmi Főiskolai Karán minden hatodik héten rendeznek nemzeti napokat, melyeken az adott nyelvet használó országból hívnak előadókat.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását