2024. április 29. - Péter

Bevált a rendszer

Bevált a nyár elején indított helyi közterület-felügyelet Újbudán; a tapasztalatok szerint a "megelőző szemléletű" új szervezetnek hamar sikerült elnyernie a kerületiek bizalmát.
2008. július 24. csütörtök 07:37 - Hírextra
Kovács Sándor a felügyelet vezetője az MTI-vel azt közölte, soraikba továbbra is várják a közrend és a köztisztaság ügye mellett elkötelezettek jelentkezését.

A XI. kerület június 5-ével vette át a fővárostól a közterület-felügyeleti feladatok többségét, városi szinten csak a kóbor kutyák befogása és a taxidrosztok ellenőrzése maradt.

A főváros korábban hat felügyelőt alkalmazott Újbuda fővárosi és kerületi fenntartású közterületeire; a helyi önkormányzat azonban 21 státuszt biztosított, s a felügyelők mellett (hatósági intézkedési jogosítvány nélkül) úgynevezett kerületőrök is dolgoznak. Az önkormányzati fenntartású intézmény évente mintegy 200 millió forintból működhet.

A közrend helyi ügy, ezért így is kell kezelni - hangoztatta az újbudai felügyelet vezetője, aki szerint a helyi problémákra a kerületi felügyelők érzékenyebben tudnak reagálni.

Mint mondta, céljuk nem elsősorban a büntetés, hanem a "jogkövető magatartás" elterjesztése, ezért inkább figyelmeztetnek és csak végső soron szabnak ki bírságot. Jelezte: az elmúlt hetekben még a százezres nagyságrendet sem érte el a büntetések összege.

A felügyelet a nap 24 órájában elérhető az önkormányzat 06/80 852-832-es zöld számán; itt tehetnek bejelentést például azok, akik kirívó szabálytalanságot vagy környezetszennyezést látnak.

A felügyelet munkatársai ellenőrzik az építkezések körüli rendet, a parkok tisztaságát, az autósok parkolását, de feladataik közé tartozik annak elérése is, hogy a kutyák "ne hagyjanak nyomokat" az utcákon. Első, komolyabb feladatuk a Petőfi híd melletti szórakozóhelyek környékén élők nyugalmának biztosítása volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását