2024. március 29. - Auguszta

A Fidesznek gondja van a tisztességes elszámolással

Az MSZP szóvivője szerint a Fidesz nagy bajban van, mivel kétmilliárd forintos adósságot cipel, és "most nemcsak ennek a hatalmas összegnek a visszafizetésével, de a törvényes és tisztességes elszámolásával is gondja támadt".
2008. július 21. hétfő 17:30 - Hírextra

Nyakó István az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta, hogy az ellenzéki pártnak nehezére esik nyíltan elszámolni a pártpénzekkel, és "az Állami Számvevőszék ellenőrzése miatt most zavaros könyvelési trükkökkel igyekeznek elfedni a vélhetően még zavarosabb pénzügyi manővereket".


A Népszava szombati számában írt arról, hogy értesüléseik szerint az augusztusi számvevőszéki vizsgálat előtt módosította pénzügyi beszámolóját a Fidesz. A lap úgy tudja, továbbra is több mint kétmilliárd forintos a hiánya a legnagyobb ellenzéki pártnak.


A szocialista párt szóvivője az eset kapcsán úgy fogalmazott: nem csoda, hogy a Fidesz megakadályozta a parlamentben a párfinanszírozást szigorító és átláthatóvá tevő kormányzati javaslat elfogadását. Hozzáfűzte: ezt ősszel ismét napirendre tűzi az MSZP és "akkor kiderül, a Fidesz kész-e végre tiszta vizet önteni a pohárba, vagy továbbra is a trükközést és a zavaros pénzügyi manővereket akarja folytatni".


Nyakó István úgy látja, ha a legnagyobb ellenzéki párt a saját párpénztárát nem tudja rendbe tenni, képtelen reális, felelős és az emberek számára hasznos gazdaságpolitikai programot is összeállítani. A pártszóvivő kiemelte: a Fidesznél egyszerre dolgoznak egy gazdasági befagyasztó, egy szociális megszorító és egy felelőtlen álígérgető programon, "de aki egyszerre három programot javasol, annak igazából nincs egyetlen egy se".


Az Állami Számvevőszék augusztus első napjaiban kezdi meg a Fidesz 2006-os és 2007-es gazdálkodásának ellenőrzését. A Népszava arról írt, hogy a párt több ponton átírta az április végén közzétett 2007-es, illetve a tavaly nyilvánosságra hozott 2006-os pénzügyi beszámolóját.


Nyitrai Zsolt, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján a cikkre reagálva azt mondta, a Fidesz nem érdemben, hanem csupán könyveléstechnikailag módosította a 2006. és 2007. évi gazdálkodásáról szóló beszámolóját. A párt operatív igazgatója kiemelte: a jogszabályok lehetőséget adnak ilyen módosításra, amit egyeztettek is az Állami Számvevőszékkel.


A képviselő elmondása szerint megfelel a valóságnak, hogy az állami támogatás, illetve a tagdíjak és adományok együttesen nem fedezi a párt éves működésének költségeit, és a hiányzó pénzt hitelekből pótolják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását