2024. május 5. - Györgyi

HospInvest: Hatvanban nincs beteg a folyosón

Nem ápolnak betegeket a hatvani kórházban a folyosón - reagált az MTI-hez eljuttatott közleményben a Hír TV-ben bemutatott rejtett kamerás felvételekre és a hozzá kapcsolódó állításokra szerdán a HospInvest Zrt. által működtetett intézmény ügyvezetője.
2008. július 23. szerda 14:33 - Hírextra
"A hatvani kórházban nem ápolnak betegeket a kórház folyosóján, és hétfő éjszaka sem tartózkodott egyetlen beteg sem a folyosón.

Július 21-én, hétfőn négy gyógyult, illetve kórházi ápolásra már nem szoruló beteg várta a folyosón a hazaszállítását - mivel ez kényelmesebb várakozási hely, mint a mentőbejáró" - közölte Kovács Andrea.

Az utolsó várakozó gyógyult beteg délután 18 órakor elhagyta a kórházat - tette hozzá.
Kovács Andrea felidézte, hogy a Hír TV hétfőn rejtett kamerás felvételeket mutatott be a Hatvani kórházról, és azt állította, hogy a HospInvest Zrt. által működtetett hatvani kórház baleseti osztályán a betegeket a folyosón helyezik el, mivel minden kórterem tele van. Sőt az egyik betegnek az éjszakát is a folyosón kell töltenie.

HospInvest Zrt. felhívta a figyelmet arra, hogy a Hír TV tudósításában több valótlan információt és téves értelmezést közölt, és a hatvani kórház működtetője értetlenül áll az előtt, hogy miért van szükség rejtett kamerás felvételekre - szögezte le Kovács Andrea.

Hozzátette, minden esetben szívesen válaszolnak az újságírói megkeresésekre, ilyen megkeresés azonban ebben az esetben nem érkezett hozzájuk a Hír TV részéről.

A továbbiakban elmondta, hogy a betegek késői elszállításáért nem a kórház a felelős.
A HospInvest Zrt. 2006 novemberétől üzemelteti a hatvani régió betegeit 1961 óta ellátó kórházat. Ugyanakkor a kórház önálló intézményként, Hatvani Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft. néven működik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását