2024. május 4. - Mónika, Flórián

Magyarok a középdöntőben

A szerdai reményfutamokból két magyar egység jutott a középdöntőbe, azaz a legjobb 12 közé az ausztriai Ottensheimban zajló evezős-világbajnokságon, amelyet az olimpia műsorában nem szereplő számokban írtak ki.
2008. július 23. szerda 14:30 - Hírextra
A kétpárban kétszeres vb-aranyérmes Haller Ákos - szegedi klubtársaival, Tari Jánossal és Baka Sándorral - második lett a kormányos kettesek között és ugyanezzel a helyezéssel jutott tovább Hajdú Zsuzsanna is a könnyűsúlyú egypároknál.

A férfiak hasonló számában versenyző Kitka Gergelynek nem sikerült a bravúr, csak ötödik lett, így ő a folytatásban az alsóági középdöntőben küzdhet, a 13-24. helyért.

A férfi könnyűsúlyú nyolcasoknál - ahol hosszú évtizedek után először van magyar résztvevő - és női könnyűsúlyú négypárban a kevés nevező miatt (9, illetve 8 hajó) a reményfutam egyben középdöntő is volt, de a magyaroknak nem sikerült bekerülniük a legjobb hat közé és így a B döntőben szállhatnak majd vízre.

Hallerék és Hajdú középdöntőjét pénteken rendezik, a vb - amelyen az ifjúsági korosztály küzdelmében hét magyar egység versenyez - vasárnapig tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását