2024. április 29. - Péter

A CAS dönthet Diego és Rafinha részvételéről

Várhatóan a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) dönt arról, hogy az egyaránt 23 éves Diego és Rafinha pályára léphet-e a pekingi olimpián a brazil labdarúgó-válogatottban.
2008. július 22. kedd 21:30 - Hírextra

Klaus Allofs, a Werder Bremen sportigazgatója szerint a nemzetközi szövetség (FIFA), illetve a német szövetség (DFB) szabályzatában sincs olyan pont, amely alapján kötelezni lehetne az egyesületeket a futballisták elengedésére.


Diego, miután nem akart szerződést szegni, kedden részt vett a Werder hivatalos csapatfotózásán, utána Párizsba utazott a brazil válogatott edzőtáborába.


"Mindenki számára nagyon kellemetlen ez a helyzet" - mondta Diego. "Klubom álláspontja szerint a FIFA előírásai alapján senkit sem lehet arra kötelezni, hogy elengedje játékosát az olimpiára, a brazil szövetség ugyanezt a szabályt úgy értelmezi, hogy akit a szövetségi kapitány behív a keretbe, azt el kell engedni. Én nem szeretnék senkivel sem összeveszni, nagyon szeretnék ott lenni az olimpián, de a klubomat sem akarom kellemetlen helyzetbe hozni."


Rafinha, a Schalke védője klubja tiltása ellenére szintén elutazott a válogatotthoz.
A német klubok a CAS-hoz fordultak: a brémaiak kijelentették, bármilyen döntés születik Lausanne-ban, azt elfogadják és magukra nézve kötelezőnek tekintik. A gelsenkircheniek szerződésszegés miatt feljelentették Rafinhát és azt kérték a nemzetközi szervezettől, hogy a játékok idejére tiltsák el a futballistát. Ezenkívül belső fegyelmi eljárást indítottak Rafinha ellen, aki komoly pénzbüntetésre számíthat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását