2024. április 25. - Márk

Algariadó Dél-Olaszországban is

Kampányt indítottak a szicíliai hatóságok, hogy megfékezzék az Ostreopsis ovata" elnevezésű trópusi mikroalgák terjedését. Hatásukra a fürdőzés után felléphető panaszok köhögéstől, légszomjtól és hányingertől egészen a lázig terjedhetnek. Az algák főleg a
2008. július 22. kedd 21:10 - Hírextra

Az algák halpusztulást is előidézhetnek. Mint az olasz média beszámolt róla Siracusa és Messina környékén biológusok azon dolgoznak, hogy ellenőrizzék a víz minőségét és az algák terjedését.


A trópusi alga Nápoly térségében is riadalmat keltett: jelentősen csökkent a fogyasztásra alkalmas tengeri kagylók forgalmazása. Nápolytól északra, Bacoli környékén nagymennyiségű algát észleltek, ezért a hatóságok felszólították a lakosságot, hogy ne fogyasszanak kagylót. Ez a figyelmeztetés tiltakozást váltott ki a halászok és az éttermek tulajdonosainak körében, akik aggódnak üzletük fennmaradásáért. "Nem bizonyított, hogy veszélyes az egészségre. Ezzel az indokolatlan riasztással tönkretesznek egy gazdasági ágazatot, amely amúgy is súlyos helyzetbe került az elmúlt hónapok szemétválsága miatt" - jelentette ki a halászok szóvivője.


Ismét algariadót rendeletek el Liguriában is. Egyes szakaszokon már túl is lépte a megengedett mennyiséget az algák száma. Ezt azonban makacsul tagadják a vendégeik elmaradása miatt aggódó szállodatulajdonosok. Americo Pilati, a liguriai szállodások szövetségének elnöke a média képviselőinek jelenlétében felhajtott egy pohár tengervizet annak bizonyítására, hogy nincs veszélyben senki egészsége.


Három évvel ezelőtt a súlyos algaveszély miatt sokan megbetegedtek, ezért egy időre betiltották a fürdőzést egy Genova környéki 15 kilométeres szakaszon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását