2024. április 26. - Ervin

Az MSZP támogatja a szerepvállalást

Az MSZP továbbra is támogatja a magyar honvédség szerepvállalását az afganisztáni NATO-műveletben - közölte Keleti György, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának szocialista alelnöke kedden az MTI-vel.
2008. július 22. kedd 14:19 - Hírextra
A kormánypárti politikus, a Horn-kormány egykori honvédelmi minisztere arra reagált, hogy Laboda Gábor, a honvédelmi bizottság szocialista tagja a Népszavának azt nyilatkozta, ha rajta múlna, az egész magyar kontingenst hazahozná Afganisztánból.

Laboda Gábor a kedden megjelent cikkben arról beszélt, két-három év eltelte után indokolt újra értékelni, illetve felülvizsgálni a magyar katonai részvételt Afganisztánban, de úgy, hogy az ne rekedjen meg a bizottság és a minisztérium politikai szempontjainál.

Keleti György közleményében viszont hangsúlyozza: Laboda Gábor nyilatkozatát magánvéleménynek tekinti. A bizottsági alelnök hozzátette: a két magyar tűzszerész közelmúltban, feladatuk teljesítése közben bekövetkezett tragédiája ügyében az MSZP-frakció elvárja a vizsgálat mielőbbi lezárását, és a szükséges, a teljes magyar kontingens biztonságát javító intézkedések megtételét.

A Honvédelmi és Rendészeti Bizottság szerdán tart rendkívüli ülést az afganisztáni NATO-műveletben való magyar szerepvállalás aktuális kérdéseiről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását