2024. április 16. - Csongor

Sci-fi találkozó

Salgótarjánban pénteken kezdődik a 28. országos sci-fi találkozó, a rendezvény vendége lesz Nemere István író is.A tudományos-fantasztikus műfaj kedvelőinek és művelőinek háromnapos programján idén is megrendezik a Literátorműhelyt, lesz makettverseny és
2008. július 21. hétfő 11:42 - Hírextra
A nyitónapon Pusztay Sándor, az Ufómagazin főszerkesztője az Amerikában tapasztalható megmagyarázhatatlan jelenségekről tart előadást, Atlantisz legendájáról Fazekas Beáta (Kyra Potter) beszél.

Bemutatkozik a budapesti Athenaeum 2000 Kiadó Kft. és a Tuan Kiadó. Szombaton Nemere István Zsoldos Péter-díjas író lesz az író-olvasó találkozó vendége. A nanotechnológiát Babcsán Norbert ismerteti meg a résztvevőkkel, Társadalmi utópiák címmel pedig Pete László tart előadást.

Szombaton rendezik a díjátadásokat is. Az első ízben meghirdetett képregényrajzoló pályázatra 22 pályamű érkezett, az alkotások már láthatók a találkozónak helyet adó József Attila Művelődési és Konferencia Központban.

Az amatőr szerzők számára meghirdetett Preyer Hugó novellapályázatra 45 alkotótól 73 írás érkezett. A Zsoldos Péter-díjat az elmúlt év legjobb, nyomtatásban megjelent regénye vagy novellája nyeri majd, ezen a pályázaton 8 regényből és 46 novellából választ a zsűri.

Idén 10 éves a Zsoldos Péter-díj, ebből az alkalomból megemlékeznek a névadóra, meghívják az elmúlt 10 év díjazott íróit, köztük Lőrincz Lászlót és Fonyódi Tibort, és kerekasztal-beszélgetést szerveznek vasárnap a 2008. évi díjra nevezett művekről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását