2023. szeptember 25. - Eufrozina, Kende

Csoki a jutalom

Nem mulasztottak tanítási napot a diákok, amióta egy norfolki iskolában bevezették a csokoládéval való jutalmazást. Az ösztönzési módot több oldalról is bírálják Nagy-Britanniában, míg kitalálója eredményességével érvel.
2008. július 21. hétfő 11:50 - Hírextra
Andrew Shepard 2005 szeptemberében közölte a thetfordi Redcastle Furze általános iskolában diákjaival, hogy mind a 240-en kapnak egy-egy tábla csokoládét, ha nem lesz igazolatlan hiányzásuk abban a félévben.

Az akció olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy azóta minden félévben meghosszabbították, sőt már diszkó, piknik és húsvétolás is szerepel a jutalmak között.

A módszer bírálói szerint a vezető tanár döntése hozzájárul a gyerekek elhízásához és fogaik romlásához. Mások etikai alapon közelítve azt kifogásolják, hogy Shepard megvesztegeti a tanulókat.

Egy idei internetes közvélemény kutatásra 2581 szülő válaszolt, 27 százalékuk közölte, hogy gyereküknek édességet adtak tanáraik, amit háromnegyedük helytelenített.

A School Food Trust elnevezésű, iskolai élelmezéssel foglalkozó szakértői csoport véleménye szerint jobb lenne egészséges élelmet alkalmazni jutalmazásra.

Az ötletgazda tanár azonban úgy látja, javult a diákok magaviselete, udvariasabbak, és egyfajta felelősségérzet tapasztalható náluk a csokoládés jutalmazás bevezetése óta.

A számok mindenestre az eljárás hatékonyságát igazolják, hiszen a korábbi évi 65-ről nullára csökkent a mulasztott napok száma a thetfordi iskola nebulói körében - olvasható a BBC brit közszolgálati műsorszóró honlapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását