2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nem jár el

A Központi Nyomozó Főügyészség hatáskör hiányában nem jár el a Szetey Gábor volt államtitkár és Lévai Katalin EP-képviselő személyét érintő cselekményben - közölte a főügyészség vezetője az MTI-vel hétfőn.
2008. július 21. hétfő 11:30 - Hírextra
A július 5-i melegfelvonulás után ellentüntetők megtámadták azt a rendőrautót, amelyben Lévai Katalin szocialista európai parlamenti képviselő és a másságát nyíltan vállaló Szetey Gábor volt államtitkár próbálta elhagyni a teret. A kisbusz ablaka betört, és annak törmeléke beterítette a járműben utazókat, sérülése azonban senkinek sem keletkezett.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: értékelték az esetről készített rendőri jelentést, és úgy találták, hogy abban nem szerepel olyan információ, ami megalapozná a hatáskörüket az ügyben.

A Központi Nyomozó Főügyészség ugyanis akkor jár el, ha mentelmi joggal rendelkező személy ellen, működésével kapcsolatban követnek el bűncselekményt.

Hatáskör hiányában tehát nem járunk el az ügyben, a rongálást - hiszen betört a rendőrautó ablaküvege - a Budapesti Rendőr-főkapitányság 15 fős nyomozócsoportja vizsgálja a továbbiakban - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását