2024. április 26. - Ervin

Ma temetik a meggyilkolt rendőrt

Ma temetik Borbély Zoltán esztergomi rendőrt, akit másfél héttel ezelőtt, hétfő éjszaka lőtt le intézkedés közben egy ittas randalírozó Esztergom-Kertvárosban. A helyszínen elhunyt rendőr zászlós temetésére katonai tiszteletadás mellett kerül sor pénteken
2008. február 22. péntek 07:04 - Hírextra
Borbély Zoltánnak egy 10 és egy 12 éves gyermeke volt. A család az MTI-hez eljuttatott közleményében megköszöni "mindazt az együttérzést és támogatást", amit Borbély Zoltán rendőr zászlós halálával és temetésével kapcsolatban kaptak.

Bencze József országos rendőrfőkapitány a tragikus végű intézkedést felidézve korábban elmondta: Esztergomban egy családi botrányhoz riasztották a rendőröket, és a kilenc perc alatt kiérkező járőrpár szót váltott az idős asszonnyal, aki elmondta, hogy 56 éves fia bántalmazta, majd a melléképületbe zárkózott.

A rendőrök bekopogtak a melléképületbe, de a férfi Borbély Zoltánt mellbe lőtte egy 9 milliméteres pisztollyal. Az orvos szakértő megállapítása szerint a lövés szívtájékon érte a 36 éves zászlóst.
Az országos rendőrfőkapitány korábban közölte, hogy kezdeményezte Borbély Zoltán zászlós hősi halottá nyilvánítását, és múlt héten Takács Albert rendészeti miniszterrel közösen meglátogatták az elhunyt családját, hogy részvétüket nyilvánítsák a hozzátartozóknak.

Az altábornagy azt mondta, a rendőrség minden segítséget megad a hátramaradottaknak, a 10 és 12 éves kislány neveltetéséhez és iskoláztatásához támogatást kívánnak nyújtani.

Borbély Zoltán emlékére csütörtök este hat órakor Dorogon a Szent József templomban gyászmisét tartanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását