2024. május 2. - Zsigmond

Jótékonysági koncertet ad Simonyi András

Jótékonysági koncertet ad Washingtonban Simonyi András volt magyar nagykövet zenekara, a Coalition of the Willing az "elfeledett politikai foglyok" megsegítésére
2008. július 21. hétfő 22:35 - Hírextra

A gitáron játszó volt nagykövet, aki jelenleg a Korda Filmstúdió igazgatótanácsának elnöke, amerikai biztonságpolitikusokkal játszik majd együtt egy belvárosi klubban. "A koncert bevételét a Burmában és Kubában raboskodó, elfeledett politikai foglyok javára ajánljuk fel" - idézte Simonyi Andrást a The Washington Times című amerikai napilap hétfői számában.


Simonyi András mellett a Coalition of the Willing együttesben szintén gitáron játszik Jeff "Skunk" Baxter, a Steely Dan és a Doobie Brothers együttesek tagja, ma a Pentagon rakétavédelmi tanácsadója, illetve Daniel Poneman volt elnöki tanácsadó. Lincoln Bloomfield volt külügyi államtitkár-helyettes basszusgitározik, Dan McDermott jogász és bankár pedig dobol a zenekarban.
Washingtoni nagyköveti ideje alatt, 2002 és 2007 között Simonyi András több jótékony célú koncertet adott zenekarával az Egyesült Államokban. 2005 őszén az ország déli részét sújtó hurrikánok károsultjainak javára koncerteztek Clevelandben. 2006 tavaszán Washingtonban a pulmonális hipertónia kutatásának támogatására, majd decemberben a nagykövetségen tartottak árveréssel egybekötött jótékonysági rockkoncertet a néhány hónappal korábban a budapesti műegyetemi tűzben elhunyt magyar tűzoltók emlékére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását