2024. április 29. - Péter

A rossz minőségű ivóvíz miatt halnak korábban az ukránok?

Az ukránok azért élnek a lehetségesnél rövidebb ideig, mert rossz minőségű vizet isznak, miközben az országban folyamatosan romlik az ivóvíz minősége - jelentette ki hétfőn Olekszij Kucserenko, ukrán közműgazdálkodási miniszter egy tanácskozáson.
2008. július 21. hétfő 21:50 - Hírextra

A tárcavezető, aki Odesszában beszélt a 2006 és 2020 közötti évekre szóló ukrán állami ivóvízprogram teljesítésével kapcsolatos konferencián, elmondta, hogy az ország 260 városában és falujában az ivóvíz fogyasztásra alkalmatlan. Kucserenko a rossz ivóvíznek tudta be, hogy az ukrán férfiak átlagos élettartama alig 62 év, s a nőké sem sokkal hosszabb - írta a liga.net internetes ukrán gazdasági hírügynökség.


Különösen rossznak nevezte a miniszter az ivóvíz minőségét Donyeck, Zaporizzsja, Luhanszk, Odessza és Herszon megyékben. A legtöbb helyen a föld alatti vizek minősége is eltér a szabványostól, a tisztításuk pedig egyre többe kerül - tette hozzá, emlékeztetve, hogy a rossz helyi vízminőség miatt Ukrajna 1200 településének lakossága kizárólag máshonnan odaszállított lajtos vizet fogyaszt.


A miniszter azt is elmondta, hogy Ukrajnában az egy főre jutó évi ivóvízmennyiség pontosan a fele a nyugat-európainak, mert míg egy német vagy francia évente kétezer köbméter ivóvizet használ el, addig az ukránok esetében ez a mennyiség mindössze ezer köbméter.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását