2024. május 6. - Ivett, Frida

Híres írók érkeznek Budapestre

A XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége, Bret Easton Ellis amerikai író mellett Ingo Schulze, a kortárs német irodalom egyik legjelentősebb alakja érkezik Budapestre áprilisban - közölte az alkotók köteteit gondozó Európa Könyvkiadó az MTI-v
2008. március 3. hétfő 16:43 - Hírextra

A kiadónál hat könyvet - többek között az Ameriaki psychót, a Holdparkot és A vonzás szabályait - jegyző Bret Easton Ellis fővendég lesz a fesztivál hagyományos rendezvényén, az Európa matinén.
Az informátorok, a Glamoráma és a Nullánál is kevesebb című kötetek 44 éves, moralista-nihilista íróként számon tartott szerzője az első észak-amerikai díszvendége a könyves seregszemlének. Bret Easton Ellis az Európa Könyvkiadó standjánál dedikálja is majd műveit.

Ingo Schulze, a kortárs német irodalom egyik legjelentősebb alakja szintén a kiadó vendégeként érkezik a könyvfesztiválra. Az alkotó 2005-ben megjelent, magyarul pedig a fesztiválra kiadandó Új életek című regényét a német kritika az újraegyesítés régóta várt "nagyregényeként" méltatta.
Az Európa Könyvkiadó fesztiváli kínálatában jelenik meg továbbá Garri Kaszparov orosz sakk világbajnok Hogyan utánozza az élet a sakkot című kötete, valamint Alexander Ahndoril svéd regényíró Ingmar Bergmanról szóló, A rendező című könyve.

A jubileumi, XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál minden eddiginél nagyobb területen várja az olvasókat április 24. és 27. között új helyszínen, a Millenáris parkban.

A fesztivál díszvendég országa Kína lesz; a világ legnépesebb államának könyvtermése száz négyzetméteres standon mutatkozik be a magyar olvasóknak, és a leghíresebb kínai csoport, a szecsuáni táncegyüttes is fellép majd - mondta el korábban a seregszemlét szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója.

Zentai Péter László hozzátette, hogy Egyiptom személyében az első arab országot köszöntheti a fesztivál, és a mintegy húsz ország között Portugália, Spanyolország, Franciaország és Oroszország standjait is megtekintheti a közönség, míg a német nemzeti stand a szokásokhoz híven ismét az egyik legnagyobb lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását