2024. április 29. - Péter

Épülhet elkerülő út?

Napi szinten 10-12 ezer jármű halad át a Békés megyei Mezőberény településen, ezért a térség fideszes országgyűlési képviselője, Erdős Norbert a közelmúltban írásbeli kérdést intézett a közlekedési miniszterhez arról, hogy mikor épülhet meg a várost elker
2008. július 21. hétfő 13:27 - Hírextra
A mintegy 11 500 lakosú Mezőberény évtizedek óta kénytelen szembenézni a folyamatosan növekvő átmenő forgalom összes hátrányos következményével.

Három nagyforgalmú út, a Debrecent Szegeddel összekötő 47-es, a 470-es és a 46-os út is áthalad a településen.

Ezek kereszteződései mind a belvárosban találhatóak. A naponta áthaladó 10-12 ezer jármű 30 százaléka ráadásul nehézgépjármű.

A nagy forgalom következtében a város területén mérhetően megemelkedett a zaj és a por koncentrációja, ugyanakkor az említett utak melletti épületeken megjelentek a nagyfokú rezgésből adódó károk is - mondta a képviselő hétfőn sajtótájékoztatóján.

Erdős Norbert emlékeztetett arra, hogy a probléma megoldására először 2001-ben kapott ígéretet Mezőberény, de ezt követően nem került sor a szükséges elkerülő út megépítésére, s azt sem a Nemzeti Fejlesztési Terv, sem az Új Magyarország Program nem tartalmazza.

Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter válaszlevelében megerősítette, hogy a 2013-ig terjedő közúthálózat-fejlesztési programban a 47-es számú főút Mezőberényt elkerülő szakasza nem szerepel.

Ugyanakkor az M44-es autóút tehermentesítő hatással lesz erre a térségre, s a 47-es számú főút Mezőberény-Békéscsaba közötti szakaszának burkolatmegerősítése is folyamatban van.

Ez utóbbi beruházás keretében a kamuti csomópont térségi kezdeményezésre körforgalmú csomóponttá épül át, és a Mezőberény határában lévő vasúti keresztezést külön szintűvé alakítják át.

"A miniszter úr válaszában felsoroltak mellett továbbra is szükségesnek tartom a mezőberényi elkerülő út megépítését, melynek a 2013-tól kezdődő fejlesztések között helyet kell kapni" - szögezte le a fideszes országgyűlési képviselő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását