2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Elektronikus vonaljegyek

Tájékoztatást hallgatott meg a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn a BKV által szorgalmazott elektronikus jegy- és bérletrendszerrel kapcsolatban - közölte a Városháza kommunikációs igazgatója az MTI-vel.
2008. július 21. hétfő 12:31 - Hírextra
Nyáry Krisztián elmondta, hogy a kabinet semmilyen döntést nem hozott ez ügyben, csupán tudomásul vette a BKV vezetésének tájékoztatását.

Balogh Zsolt megbízott vezérigazgató közlése szerint augusztusban már tud ezzel a kérdéssel foglalkozni a cég igazgatósága, s utána már lesz miről döntenie a fővárosnak - jegyezte meg Nyáry Krisztián.

Az MTI információi szerint a főváros vezetése két éve leállíttatta az akkor 60 milliárd forintra becsült csipkártyatendert. A cég jelenlegi, 80 milliárd forint körüli adóssága miatt, piaci alapon viszont nem kapnának hitelt ennek a több tízmilliárd forintos beruházásnak a megvalósítására.

A BKV megbízott vezérigazgatója által a kabinet elé benyújtott tájékoztatást a cég igazgatósága még nem tárgyalta meg. Az önkormányzat informatikai bizottsága június közepén zárt ülésen azonban már tájékoztatást kapott ez ügyben.

A BKV vezetése öt változatot, köztük egy teljes egészében saját finanszírozású megoldást, valamint több, befektetők által kivitelezett javaslatot vetett fel.

Nyáry Krisztián elmondta azt is, hogy a Főpolgármesteri Kabinet ülésén nem esett szó a BKV vezérigazgatói pályázatáról, amelyben a jövő héten hirdet eredményt az önkormányzat szakbizottsága.

Az MTI úgy tudja, hogy az önkormányzat közgyűlése helyett átruházott hatáskörben eljáró szakbizottság döntése előtt az MSZP és az SZDSZ frakcióvezetése egyezteti álláspontját a pályázati bizottság munkájával és az eredménnyel kapcsolatos kérdésekről.

A kabinet ülésén szabadsága miatt nem vett részt a közlekedésért felelős Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását