2024. április 25. - Márk

Egyházi kiegészítő normatívák

Az egyházi oktatási intézmények kiegészítő támogatását szabályozó rendelettervezethez az egyházi szakértők közösen tesznek szövegszerű javaslatot augusztus elején - tájékoztatta az Oktatási és Kulturális Minisztérium hétfőn az MTI-t.
2008. július 21. hétfő 17:00 - Hírextra

A kiegészítő támogatását szabályozó kormányrendelet tervezetéről hétfőn tartottak egyeztetést az iskolafenntartó egyházak és a kormány szakértői - olvasható a tárca egyházi kapcsolatok titkársága közleményében.


Mint írták, az egyházi szakértők álláspontja szerint a kiegészítő támogatást törvényi szinten kell szabályozni az Állami Számvevőszék jelentésében foglaltaknak megfelelően.


A kormányzati oldal tájékoztatása szerint a rendeleti szintű szabályozás megfelel a jogalkotási törvény követelményeinek.


Hiller István oktatási miniszter június végén közölte, hogy elkészült az egyházi kiegészítő közoktatási normatívákról szóló kormányrendelet tervezete.


Akkori tájékoztatása szerint a tervezet azt rögzíti, hogy az egyházi kiegészítő normatíva belső szerkezete hogyan épül fel, mi tartozik bele pontosan.


Az Állami Számvevőszék június elején az egyházi kiegészítő támogatás számítása miatt miniszteri hatáskörbe utalt személyi felelősségre vonást javasolt, 2005-2006-ban ugyanis a közoktatási kiegészítő támogatás nem felelt meg a vonatkozó jogszabályi előírásoknak. Álláspontja szerint ez csaknem 2,7 milliárd forint elmaradt állami támogatást jelent.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását