2024. május 6. - Ivett, Frida

al-Attijah győzött, Varga Imre 26.

Az autósok között - a sportlövőként olimpikon - katari Nasszer al-Attijah (BMW), míg a motorosoknál Marc Coma (KTM) nyerte a Baja Espana tereprali Vk-t.
2008. július 21. hétfő 07:43 - Hírextra

Az egyedüli magyarként még versenyben lévő Varga Imre, Pocseg Attila páros (Nissan) egy helyet javítva, 103 induló közül a 26. pozícióban zárta a viadalt.

Vasárnap Zaragozától délre, Belchite környékén egy 126 kilométeres szelektívet teljesített a mezőny, majd a négynapos száguldás egy 1 kilométeres szuperspeciállal zárult, melyet a szervezők a tavaly elhunyt brit rali világbajnok, Colin McRae emlékének szenteltek.

"Úgy látszik, ebben a hőségben még Fortuna istennő is inkább úszni ment, mert amikor a rajtnál leszálltam a kuplungról, azonnal eltört a féltengelyünk, így végig első hajtás nélkül mentünk" – mondta Varga a verseny céljában.

"Nehéz verseny volt ez, mert a legkisebb figyelmetlenség is elég volt ahhoz, hogy egy sziklán vagy egy szakadékban végezzük. Az autónk végig tökéletesen működött. Most az olimpia következik, a következő tereprali versenyünk a Hungarian Baja lesz augusztus végén. Nagyon várom már, hogy ismét Magyarországon versenyezhessek, és remélem, hogy ott is sikerül majd megszereznünk a győzelmet - mondta al-Attijah az MTI-nek.

A katari pilóta a skeetesek között a negyedik helyen végzett az athéni nyári játékokon és mint mondta, indul Pekingben is.

A sorozat következő állomása a Hungarian Baja (Veszprém, augusztus 21-24.) lesz.

Végeredmény:
autósok:
----------
1. Nasszer al-Attijah (katari, BMW) 9:28:58 ó
2. Joan "Nani" Roma (spanyol, Mitsubishi) 9:38:06
3. Filipe Campos (portugál, BMW) 9:46:31
...26. Varga Imre (Nissan) 11:41:26

motorosok:
----------
1. Marc Coma (spanyol, KTM) 9:40:23 ó
2. Cyril Despres (francia, KTM) 9:45:42
3. David Casteu (francia, KTM) 10:04:55

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását