2024. május 2. - Zsigmond

Nemcsak Magyarországon emelkedik a motoros balesetek száma

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) ügyvezető elnöke szerint egész Európában probléma a motoros balesetek számának emelkedése, vagyis ez nem magyar sajátosság.
2008. július 21. hétfő 07:39 - Hírextra

Kiss Csaba az MTI-nek vasárnap elmondta: folyamatosan vizsgálják és elemzik a motoros balesetek okait és körülményeit.

Hozzátette: azoknál a baleseteknél, amelyeket a motorosok okoznak, több mint 50 százalékban a gyorshajtás felelős a tragédiáért. Komoly probléma, hogy sok motoros nincs tisztában a képességeivel - vélekedett.

Az alezredes úgy látja, odafigyeléssel meg lehetne előzni a baleseteket, de a motorosok egy része láthatóan nem tanul az elrettentő példákból.

Véleménye szerint probléma az is, hogy nem minden motoros tud megfelelően vezetni.
Kiss Csaba jelezte, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság között konzultáció folyik arról, kell-e változtatni a motoros képzés szabályain.

Az ORFK-OBB ügyvezető elnöke hangsúlyozta: a rendőrség folyamatosan tart közúti ellenőrzéseket, ezzel is próbálják visszaszorítani a motoros balesetek számát.

A hétvégén öt motorbaleset történt: szombaton négy súlyos balesetben ketten életüket vesztették. Vasárnap is ketten meghaltak, amikor egy motoros bicikliseket gázolt. A gázoló a helyszínen, az egyik kerékpáros a kórházban hunyt el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását