2024. április 27. - Zita

Nem kell lyukasztani

A moszkva környéki települések lakói már ősztől helikopterre válthatnak, ha elegük van a bevezető autós utak örökös zsúfoltságából, és a mainál gyorsabban akarják elérni az orosz fővárost.
2008. július 20. vasárnap 17:45 - Hírextra

A helikopteres charterjáratok beindításáról Andrej Martiroszov, a JuTair légitársaság vezérigazgatója, az orosz Helikopteripari Társulás vezetésének elnöke és Mihail Kazacskov, a légijárművek kölcsönzésével foglalkozó Orosz Helikopterrendszerek vezérigazgatója írt alá megállapodást a hét végén.

Üröm az örömben, hogy Moszkva felett jelenleg tilos a helikopterforgalom. Így a leszállótereket a külső körgyűrű hat pontján alakítják ki. Egyelőre csak eddig szabadíthatják majd meg attól a bosszúságtól a helikopterek utasaikat, hogy arcpirítóan drága autóikkal a mindennapos dugókban kelljen a főváros felé araszolniuk.

Viszont jegyet lyukasztani nem kell a helikoptereken és ellenőrtől sem kell rettegni. Mivel nem tömegközlekedési eszközről van szó - legalábbis egyelőre - csak igen módosak engedhetik meg maguknak a "szállást", így a fizetés egyszerű.

Hogy hányan engedhetik meg maguknak a légitaxira való átnyergelést, majd kiderül. A szerződő felek egyelőre az árakról nem nyilatkoztak, de a Moszkvába a környékbeli villaparkokból bejáró rengeteg orosz milliomosra (vagy inkább milliárdosra) bizton számíthatnak.

Annyit azonban Kazacsakov nyíltan beismert: ügyfeleik aligha lesznek annyian, hogy szolgáltatásuk érezhetően könnyítsen a három autós körgyűrűje ellenére örökösen beduguló orosz főváros forgalmán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását