2024. április 28. - Valéria

Megkezdődött az őzek násza

Magyarországon évente 500-1.000 esetben ütköznek vadak gépjárművekkel a szakértők szerint, ez az autósoknak összességében több száz millió forintos kárt jelent.
2008. július 20. vasárnap 09:37 - Hírextra

Ezért is hívta fel az Országos Magyar Vadászati Védegylet a gépjárművezetők figyelmét, hogy az egész ország területén megkezdődött az őzek násza. Ilyenkor a vad veszélyérzetét elvesztve űzi, hajtja párját és a legváratlanabb helyen és időpontban keresztezi a közutakat.

Az üzekedés körülbelül augusztus közepéig tart, az éves statisztikák azt mutatják, hogy ezen egy hónap alatt a leggyakoribbak a vadak és a gépjárművek összeütközései, melyek az autók tulajdonosainak és a vadászatra jogosultaknak is komoly károkat okozhatnak.

Amennyiben mégis bekövetkezne az összeütközés, úgy a gépkocsivezetőnek a rendőrségen kívül, a helyi vadászatra jogosultat - például a vadásztársaságot - is értesítenie kell.

Ajánlatos tehát fenti időszakban az eddigieknél is figyelmesebben közlekedni - tanácsolják a vadgazdálkodási szakemberek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását