2023. június 6. - Norbert, Cintia

Rendőrségi akció

Hétfőtől háromnapos, országos közlekedésbiztonsági akciót tart a rendőrség, hogy ellenőrizzék az autóbuszok közúti közlekedésével kapcsolatos szabályok betartását - közölte a rendőrség.
2008. július 20. vasárnap 09:30 - Hírextra

A fokozott ellenőrzést egy európai szintű akciósorozat, a TISPOL - az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata - szervezésében hajtják végre. Az akcióban az autóbuszokra és az autóbuszvezetőkre vonatkozó szabályok betartását ellenőrzik, függetlenül attól, hogy a jármű magyar vagy külföldi tulajdonban van-e.

A rendőrök a Nemzeti Közlekedési Hatósággal együttműködve legalább napi 8-8 órában végzik majd az ellenőrzést, olyan helyszíneken, ahol biztosítottak az autóbuszok biztonságos leállításának valamint a technikai ellenőrzésnek a feltételei.

Ellenőrzik többek között a menetíró-készülékeket, a vezetési és pihenőidők betartását, a jármű műszaki állapotát, valamint kiszűrik a gyorshajtókat és a túlsúlyos járműveket.
Különös figyelmet fordítanak, hogy a járművek rendszáma jól olvasható-e.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását