2024. május 2. - Zsigmond

Nyoma veszett a Horvát Utazási Irodának

Senki nem találja a Horvát Utazási Iroda vezetőit; több mint száz utas várt az irodánál és a biztosítónál arra, hogy megtudja, mi lesz a pénzével - hangzott el a tv2 Tények című hírműsorában szombat este.
2008. július 19. szombat 20:46 - Hírextra

A tudósítás szerint az iroda eddig nem jelentkezett, de táviratban lemondta az utakat. Az Allianz Biztosítónál azt közölték a hírműsorral, hogy fizetnek, ha az iroda csődöt jelent.


Az Utazásszervezők Szövetségének elnöke úgy tudja, hogy az utazási iroda nem jelentett csődöt. "Nincs csődeljárás a horvát iroda ellen, és megegyeztek az engedélyezési hivatallal, hogy rövid időn belül kárrendezik a hoppon maradt utasokat" - mondta Molnár Gabriella elnök a Tényeknek.
A Kossuth Rádió honlapja szerint nem tanácsolja az útnak indulást a Horvát Utazási Iroda ügyfeleinek a zágrábi magyar konzulátus. Több magyar család is bajba került ugyanis amiatt, hogy az iroda nem fizette ki a szállásukat. A Horvát Utazási Iroda telefonon elérhetetlen. Budapesti irodája, a kiírás szerint, technikai okok miatt zárva van.


Internetes portálok közlése szerint a szombati útlemondásról a Horvát Utazási Iroda a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalt is értesítette, amely jogosult a nyilvántartásból törölni egy utazási irodát. A hivatalnál most vizsgálatot rendeltek el az ügyben.


Van olyan hírportál, amely szerint mintegy háromszáz utast érint az utazási iroda "eltűnése".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását