2024. április 23. - Béla

Tereprali VK eredmények

Az autósok között változatlanul a katari Nasszer al-Attijah (BMW) áll az élen, míg a motorosoknál Marc Coma (KTM) vezet összetettben a Baja Espana tereprali Vk harmadik napja után.
2008. július 19. szombat 20:37 - Hírextra

A magyarok közül egyedül a Varga Imre, Pocseg Attila páros van még versenyben: a Nissannal versenyző duó a nem hivatalos eredménylista szerint a 27. helyet foglalja el.
Szombaton Zaragozától északra, Huesca környékén száguldott a mezőny, egy 140 és egy 200 kilométeres pályát kellett teljesítenie a résztvevőknek.


"Ma ésszel mentünk, mert nagyon hosszú volt a szakasz, és a hőség miatt a végén már alig bírtam koncentrálni. A biztonsági tempó ellenére nagyjából tíz helyet jöttünk előre az összetettben. Holnapra viszont más taktikát választottunk: felteszünk mindent egy lapra, igyekszünk valóra váltani az eredeti terveinket, és beférni az első húszba" - fogalmazott Varga.
A katari al-Attijah szintén a hőségre panaszkodott:


"Ma is rettenetesen meleg volt, de szerencsére az autónk kiválóan működik, még egy defektet sem kaptunk" - mondta az MTI-nek a versenyt immár nyolc és fél perccel vezető al-Attijah.
A magyarok számára viszont rosszul indult a nap, hiszen Palik László egészségi okok miatt nem tudott elrajtolni, Fazekas Károly pedig az első szelektív szakaszon szenvedett balesetet, melyben ő és navigátora nem, a BMW azonban komolyan megsérült.


Az élmezőnyben szintén fekete napja volt a Mitsubishinek, Luc Alphand váltóprobléma miatt feladta, a dízel Pajeróba pedig belerohant egy másik versenyző: mindkét autó kigyulladt, s így a kétszeres Dakar-győztes Maszuoka Hirosi is kiállni kényszerült. Az egyetlen versenyben maradt Mitsubishivel Nani Roma a második helyen áll.

Eredmények, összetett:
autósok:
----------
1. Nasszer al-Attijah (katari, BMW) 7:50:48 ó
2. Joan "Nani" Roma (spanyol, Mitsubishi) 7:59:22
3. Filipe Campos (portugál, BMW) 8:04:32
...27. Varga Imre (Nissan) 9:41:15

motorosok:
----------
1. Marc Coma (katalán, KTM) 7:59:03 ó
2. Cyril Després (francia, KTM) 8:02:10
3. José Manuel Pellicer (spanyol, KTM) 8:08:55
Vasárnap egy 126 és egy 1 km-es mért szakasszal fejeződik be a viadal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását