2024. április 29. - Péter

Negatív kampánnyal nyomul az MSZP

A szélsőjobboldal előretörésének veszélyére hívta fel a figyelmet több vezető szocialista politikus Bánsághi Tamás, az MSZP ferencvárosi jelöltjének kampányzáró rendezvényén csütörtökön Budapesten.
2009. január 22. csütörtök 22:00 - Hírextra
Lamperth Mónika, az MSZP kampányfőnöke úgy vélekedett, nem az Ferencváros igazi arca, hogy fekete csizmások masíroznak a kerületben, ezért azt kérte az emberektől, hogy ezt ne hagyják.
Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke ezzel összefüggésben arról beszélt, nem engedhetik meg, hogy egy generáció úgy nőjön fel, hogy a szélsőjobboldal eszméi és a cigányellenesség terjedjenek. Emlékeztetett arra, az ország számtalan pontján a Fidesz együttműködik a szélsőjobboldallal, de ahol módjuk van rá, ezt meg kell akadályozni.

Burány Sándor azt kérte a ferencvárosiaktól, hogy a szélsőjobb előretörésének megakadályozása érdekében minél többen menjenek el szavazni.

Lamperth Mónika úgy vélekedett, ebben a helyzetben összefogásra van szükség, ezért számítanak azok szavazatára is, akik John Emesét, az SZDSZ jelöltjét támogatták volna. Felhívta a figyelmet arra, hogy a két párt eddig is közös erőfeszítéssel ért el eredményeket Ferencvárosban.

Az MSZP kabinetfőnöke kitért arra, nehéz, de tisztességes feladat most MSZP-jelöltként kampányt csinálni.

Mint mondta, véleménye szerint nem az a kérdés, hogy ki tudja hangosabban mondani a régi szövegeit, hanem az, hogy ki tud szembenézni a világgazdasági válság következtében kialakult helyzettel, és ki az, aki képes változtatni hozzáállásán, átlépni pártpolitikai érdekein.

A rendezvényen Steiner Pál, az MSZP fővárosi frakcióvezetője, Horváth Csaba főpolgármester-helyettes és Jauernik István, az önkormányzati tárca államtitkára is Bánsághi Tamás mellett kampányolt, aki reményét fejezte ki, hogy nem indul ellene hasonló rágalomhadjárat, mint a választás első fordulója előtt. Az ügyben egyébként ismeretlen tettes ellen feljelentést tett - fűzte hozzá a ferencvárosi országgyűlési képviselőjelölt.

Vasárnap tartják a ferencvárosi időközi parlamenti választás második fordulóját, miután a január 11-i első voksolás az alacsony részvétel miatt érvénytelen volt, ugyanis nem jelent meg az urnák előtt a választásra jogosultak fele. A második fordulóban öt jelölt indul.

Budapest 12-es számú országgyűlési egyéni választókerületének szavazóköreiben 8.084-en jelentek meg az első fordulóban, érvényesen 8.005-en szavaztak.

Akkor a legtöbb voksot, 4.697-et Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta. Második az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás 1.850 szavazattal, míg a harmadik a Jobbik jelöltje, Szegedi Csanád lett 681 vokssal. Negyedik helyen az SZDSZ jelöltje, John Emese végzett 419 szavazattal, ötödik lett Várady Tibor, a Humanista Párt jelöltje 295 vokssal, míg Paulik Péter, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje 63 szavazatot kapott.

Vasárnap, a második fordulóban öt párt jelöltje (Fidesz-KDNP, MSZP, Jobbik, Humanista Párt, Magyar Kommunista Munkáspárt) indul majd, ugyanis az SZDSZ jelöltje, John Emese január 16-án visszalépett.

Ferencvárosban azért kell időközi választást tartani, mert Gegesy Ferenc (SZDSZ) polgármester szeptember közepén lemondott parlamenti mandátumáról, amelyet a 2006-os választáson a 12-es számú országgyűlési egyéni választókerületben szerzett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását