2024. április 30. - Katalin, Kitti

Merkel nem feledi Algírt

A német kancellárnak alighanem emlékezetes marad első hivatalos algériai látogatása. A kormány gépét ugyanis az algériai főváros repülőterén Angela Merkel tárgyalásai alatt súlyosan megrongálták, és így hazaindulása elhúzódott, holott Berlinben már várta
2008. július 19. szombat 09:00 - Hírextra
A kancellárt a német légierő minden kényelemmel ellátott légibusza szállítja külföldi útjaira. Angela Merkel népes gazdasági küldöttség élén szerdán - kétnapos hivatalos látogatásra - Algériát kereste fel, és visszaindulását csütörtök délre tervezte, hogy még időben Berlinbe érjen 54. születésnapjának méltó megünneplésére.

Az algériai főváros repülőterén várakozó német kormánygépet egy rakodás során egy kiszálló lépcsőket mozgató vontatóautó súlyosan megrongálta. Az összeütközés során letörött a gép egyik motorja is, úgyhogy a reptérre érkező német küldöttség hazaindulása az első pillanatban reménytelennek tűnt.

A kancellár azonban erényt csinált a szükséghelyzetből, és rövid diplomáciai közbelépés után visszatért Buteflika államelnökhöz, akivel kávé és sütemény mellett együtt ünnepelte születésnapját.

Azonban az állami algériai légitársaság sem maradt a kancellár adósa, hanem magára vállalta a német kormánygép kijavításának minden költségét, egyben pedig lehetővé tette Angela Merkelnek és kísérete egy részének, hogy az Air Algerie gépén még a délután folyamán visszatérhessen Berlinbe, ahol aztán némi késéssel, de vendégei körében ünnepelhette az ország első női kancellárja 54. születésnapját.
Forrás: Infó Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását