2024. április 24. - György

Eltitkolt vagyonok a miniállamban

Németországban csaknem 700 ember titkolta el jövedelmének egy részét az adóhatóság elől úgy, hogy pénzét liechtensteini látszatalapítványokban fektette. Az adócsalási botrány első pere pénteken kezdődött, egy 66 éves ingatlanügynök ellen. A botrányt a ném
2008. július 19. szombat 08:52 - Hírextra
A német hírszerző szolgálat kereken 4 és fél millió eurót fizetett azért az adattároló lemezért, amely Németországban élő emberek liechtensteini bankszámláinak kivonatát tartalmazta. Ennek alapján 700 számlatulajdonos ellen indult eljárás adócsalás címén.

Az ügyről a nyilvánosság a posta korábbi vezérigazgatójának látványos őrizetbe vételekor szerzett tudomást. Klaus Zumwinkelt idén február 14-én, a kölni villanegyedben lévő házából kísérték be a rendőrségre, az eseményről a tévé helyszíni közvetítésben számolt be.

Zumwinkel mintegy 10 millió eurót titkolt el a német adóhatóság elől. Őrizetbe vétele után lemondott a posta élén betöltött tisztségéről, és a hírek szerint már átutalta az államkasszába adóhátralékát, perének időpontját azonban még nem tűzték ki.

A hozzá hasonló adócsaló többsége is időközben több mint 50 millió euró értékben egyenlítette tartozását. A nagyszabású nyomozás során legalább 300-an saját maguk jelentkeztek az adóhivatalnál, hogy készek megtéríteni a korábban Liechtensteinbe utalt összegek után járó adót, és így törvényszéki szakértők véleménye szerint enyhe büntetésre számíthatnak.

Sajtóhírek szerint a Bochumban kezdődött per 66 éves vádlottja megállapodhatott az ügyészséggel abban, hogy töredelmes vallomás és adóhátralékának kamatos kamattal történő egyenlítése ellenében a bíróság csak feltételes börtönbüntetéssel sújtja.
Forrás: Infó Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását