2024. március 29. - Auguszta

Jacques Rogge is részvétét fejezi ki Koló halála miatt

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke levélben fejezte ki részvétét Kolonics György halála miatt. A levelet Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke olvasta fel a Tatán tartott ünnepélyes csapatgyűlésen, amelyen megjelent Gyurcsány
2008. július 19. szombat 17:20 - Hírextra

A pekingi indulók, edzők, szakvezetők és újságírók egyperces felállással, egymás kezét megfogva emlékeztek a kedden 36 évesen elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenusra, akinek emlékét filmbejátszások elevenítették fel.


Jókedvű örömünnepre készültünk, de az élet átírta a forgatókönyvet - mondta Schmitt Pál, aki fekete gyászszalagot kötött a magyar zászlóra. Hozzátette: a közös fájdalom erősítse az ötkarikás résztvevők hitét és elszántságát, hiszen a világ legjobb 10 500 sportolója közé tartoznak.

 
A játékok alatt "önök lesznek Magyarország" - mondta Gyurcsány Ferenc, kiemelve, hogy bármennyire nehéz, tovább kell menni, mert az ország éhezik a sikerre. Jelezte, soha még nem állt ennyi pénz rendelkezésre az olimpiai felkészülésre, de ezért nem jár köszönet. "Hajrá Magyarország, hajrá magyar csapat!" - zárta beszédét a miniszterelnök.

A hivatalos csapatgyűlés előtt avatták a tatai edzőtábor fennállásának 60. évfordulójára készült szobrot, melyen az összes itt készült magyar olimpiai bajnok neve helyet kapott arany betűkkel. A földgömböt formázó alkotás tetején fáklyával a kezében fut egy férfialak, a fáklyát a cselgáncsozó Csernoviczki Éva lobbantotta fel a közben a helyszínre érkező lánggal.


"Egy szobor, egy alkotás, mint ez itt, mindig üzen. Hol emlékeztet, hol pedig figyelmeztet. Egy szobor, ha szerencsés csillagzat alatt születik, egy idő után kiindulási pont lesz, vagy

találkozóhellyé válik - fogalmazott Gyenesei István. - A mi nemzetünknek mindig szüksége volt példaképekre. Az olimpikonok ilyenek. Misszió, nemes küldetés az olimpiai szereplés."
A csapatgyűlés után a MOB aranyfokozatú támogatója, a Co-op Hungary képviseletében Csepeli Lajos igazgatósági elnök nyújtotta át Schmitt Pálnak az 1650 településen összegyűjtött, szurkolói jókívánságokat tartalmazó, 12 kilométernyi szalag jelképes részét.


A program olimpiai dallal, szavalattal és a Himnusz közös eléneklésével zárult.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását