2024. április 19. - Emma

Pandát nevelt a macska, sikertelenül

Megfulladt az amszterdami állatkert kis vöröspandája, amelyet egy házimacska fogadott örökbe.
2008. július 18. péntek 18:58 - Hírextra
Június 30-án látta meg a napvilágot Amszterdamban két kis vörös macskamedve, amelyeket Gladys, az anyjuk magukra hagyott. Az egyik kis panda túl gyenge volt, s világra jötte után nem sokkal elpusztult. A másikat az egyik gondozó épp megkölykezett cirmosa fogadta be négy kicsinye mellé.

Az állatkert szakemberei abban reménykedtek, hogy a macska három hónapig szoptatja majd a vöröspandát, amíg az képes lesz áttérni a bambuszból és gyümölcsből álló étrendre.

Az amszterdami állatkert közleménye szerint a kis panda teljesen egészségesnek látszott, ám csütörtöki váratlanul elpusztult. A boncoláson kiderült, hogy légcsöve tele volt tejjel, ami arra utal, hogy a vöröspandakölyök megfulladt. Az örökbefogadó család - az anyamacska és a kis macskamedve négy tejtestvére jól van.

A vörös macskamedve csupán távoli rokona az általában panda néven emlegetett fekete-fehér óriáspandának. A kifejlett példány nem sokkal nagyobb, mint egy macska, a nevéhez híven a bundája vörös, és hosszú, csíkos farka van. A veszélyeztetett fajok közé sorolt állat természetes élőhelye Kína, Nepál, India és Mianmar.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását