2024. április 29. - Péter

Miniszterek látogattak a cigányokhoz

Házigazdaként is köszöntötte a hodászi cigány templom előtt Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi görög katolikus egyházmegye püspöke és miskolci apostoli kormányzó Szűcs Erika szociális és munkaügyi minisztert pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.
2008. július 18. péntek 21:16 - Hírextra
A két hete hivatalba lépett püspök elmondta, hogy nagyra értékeli Gelsei Gábor görög katolikus esperes-parókus áldozatos tevékenységét, amely lehetővé tette, hogy a megye egyik legnagyobb cigány közösségének egyházi fenntartású idősotthona legyen, és hogy a településen már épüljön egy 50 férőhelyes óvoda is. Mindehhez megkapták a kellő önkormányzati és állami támogatást - tette hozzá.

A látogatáson a választókerület egyéni országgyűlési képviselőjeként Veres János pénzügyminiszter is ott volt, s ígéretet tett arra, hogy a pozitív kezdeményezéseket ezután is felkarolják.

Pénteken délelőtt Szűcs Erika Baktalórántházán a hátrányos helyzetű kistérségek vezetőivel tárgyalt Gazda László régiós fejlesztési elnök társaságában. Az eszmecserén arról esett szó, milyen törvények megalkotása lenne szükséges ahhoz, hogy januártól visszaszerezzék a munka becsületét, s hogy a rászorultak elsősorban a közfoglalkoztatásban vegyenek részt, és ne a szociális segélyt kapják.

A tárca becslései szerint az önkormányzatok az új megoldással 52 ezer munkanélkülit napi hat órában egész évben tudnak foglalkoztatni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását