2024. május 5. - Györgyi

Intézkedési terv ZP és Rio ügyben

Intézkedési tervet vezetnek be a XI. kerületben, hogy megoldják a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő szórakozóhelyek körüli randalírozást; a terv egyúttal megoldást kínál a Zöld Pardonból és a Rioból kiszűrődő zajra és a szórakozóhelyek környezetét elborító
2008. július 18. péntek 07:15 - Hírextra

A polgármester elmondta, hogy a környék lakói gyakran panaszkodtak a szórakozóhelyek körüli szemétre, a zajra és a randalírozó vendégekre. Ezért az önkormányzat a szezon végéig a közterület biztonságának növelése érdekében rendszeres rendőri járőrözést biztosít amellett, hogy a helyi közterület-felügyelet 11 munkatársa is folyamatosan jelen lesz a területen.


Mivel a tapasztalatok szerint a problémát a közterületen való alkoholfogyasztás és rendbontás okozza, a környéken éjjel is nyitva tartó boltokban szórólapokat osztanak, amelyeken a vásárlók figyelmét felhívják a közterület rendjének betartására - részletezte Molnár Gyula.


Az önkormányzat kétmillió forintot különített el a környék lakói által kezdeményezett zajvizsgálatok finanszírozására.


Az önkormányzat 15 millió forintot költ az intézkedési tervre, ebből ötmilliót a szórakozóhelyek a köztisztaság biztosítására magukra vállaltak - mondta a polgármester.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását