2024. április 16. - Csongor

Gólyanap Kölkeden

Gólyanapot rendeznek Kölkeden szombaton: ebből az alkalomból ingyenesen látogatható a Fehér Gólya Múzeum és számos más érdekes program is várja az érdeklődőket.
2008. július 18. péntek 13:10 - Hírextra
Délelőtt tíz órakor például szakvezetéses sétát indítanak a kölkedi gólyafészkekhez. A Mohácstól délre fekvő község lakossága évszázadok óta együtt él a gólyákkal. A település ugyanis biztos fészkelő- és táplálkozóhelyet nyújt a madaraknak. Jelenleg húsz gólyafészek található a faluban.

Tizenegy órától szakvezetéses kenutúrán vehetnek részt az érdeklődők a Külső-Béda mellékágon, de aki inkább a szárazföldön töltené a délelőttöt, az sétakocsikázhat a tanösvényen.

A Fehér Gólya Múzeumot 2001-ben alapította az önkormányzat a Duna-Dráva Nemzeti Park támogatásával. Az európai tekintetben is egyedülálló tematikus múzeumban a látogatók megismerkedhetnek a fehér gólyák táplálkozási, fészkelési szokásaival, vonulásukkal, de megtalálhatók a gólya irodalmi, néprajzi vonatkozásai is.

A gyermekek ezen a napon kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, festhetnek kavicsot, kipróbálhatják a csuhézást, nemezelést, gólyabáb- vagy jelvénykészítést.

A vasárnap is mulatsággal telik Kölkeden, hiszen falunapot rendeznek, amelyen zenés, táncos műsorok váltják egymást. Az ünnepség este tíz órakor tűzijátékkal és bállal zárul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását