2024. május 7. - Gizella

Fekete popsi, fehér popsi

Boldogan, de azért egy kis szorongással hagyta el pénteken a Lichtenberg kórházat Berlinben a 35 éves Florence Gerth, aki a napokban egészséges, csak épp eltérő bőrszínű ikreknek adott életet, a fehér bőrű Ryannak, s a színes bőrű Leónak.
2008. július 18. péntek 18:12 - Hírextra
Florence ugyanis ghánai, az édesapa, Stephan Gerth pedig tősgyökeres német, s ez magyarázata a sajátos "keveredésnek". Ennek ellenére rendkívül ritkaságszámba menő ikerszülés történt, szakértők szerint egymillió esetből átlagban egyszer fordul elő, hogy eltérő bőrszínű szülőktől eltérő bőrszínű csecsemők születnek.

A ghánai édesanya a kórházat elhagyva mindenekelőtt azonban azt hangsúlyozta, hogy férjével együtt határtalanul boldogok, s leírhatatlan módon örülnek Ryannak és Leónak. Mosolyogva, de kissé szorongva tette hozzá ugyanakkor: aggódik, hogy mit fognak szólni a játszótéren, amikor először viszi ki majd a gyerekeket. Aligha fogják elhinni, hogy ikrekről van szó - jelentette ki a mélyen vallásos Florence, pedig - mint hangoztatta - "Isten a tanúm."

A két kis csecsemőnek mindenesetre már a kórházban csodájára jártak. A szülés pillanatától óriási volt a megdöbbenés. Florence ugyanis császárral szült, s - mint arról a szülést levezető kórházi illetékesek beszámoltak - a kicsik farfekvésűek voltak, így - lélegzetelállító módon - előbb egy fehér, majd egy fekete popsi látott napvilágot. Nem csoda hát, hogy az elmúlt napokban a berlini kórházba özönlöttek a látogatók, s mindenki Ryant és Leót akarta látni.

A szakértők szerint az úgynevezett "sakktábla-effektus" következett be, ami genetikai világszenzációnak számít. Rudi Balling nemzetközileg is ismert genetikusprofesszor rámutatott, hogy egymillió eset közül egyszer fordul elő ilyen. Rendkívül ritka, mindazonáltal lehetséges, hogy a szülők génjei ily módon keveredjenek. Mindazonáltal a "sakktábla-effektus" csak kétpetéjű ikrek esetében érvényesülhet - tette hozzá.

A szülőket ez azonban a legkevésbé érdekli, s örülnek a hazamenetelnek. A kicsiket pedig frissen berendezett gyerekszoba várja, amelyben - mint közölték - szinte minden kék. Úgy ítélték meg ugyanis, hogy ez a szín passzol leginkább Ryanhoz és Leóhoz is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását