2024. május 9. - Gergely

Esztergom bekeményít

A polgármester állításával ellentétben nem magánterületen, hanem a Városi Sportcsarnok önkormányzati területén zajlott le a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) múlt heti rendezvénye, ezért az MSZP helyi szervezete arra kéri Meggyes Tamást, vizsgálja ki a bérb
2008. július 18. péntek 17:39 - Hírextra
A polgármester erre reagálva kijelentette: minden törvényes eszközt megragad ahhoz, hogy hasonló rendezvényt ne bonyolítsanak le Esztergomban sehol.

A szocialisták megkeresésének az az előzménye, hogy hétvégén a Magyar Önvédelmi Mozgalom tábort tartott Esztergomban, ahol éjjel fél egykor csoportosan "Sieg Heil!"-t kiáltottak, s erről készült hangfelvétel az egyik portálon is meghallgatható. A MÖM-tábor egyik rendezvénye után többen átmentek a Mária Valéria hídon a szlovákiai Párkányba, ahol náci jelszavakat skandáltak. Ellenük a szlovák rendőrség eljárást indított.

Az ügy nyilvánosságra kerülése után Meggyes Tamás (Fidesz) magyar és szlovák nyelven nyílt levelet küldött Párkány polgármesterének, melyben azt írta:"A szervezet, amelynek tagjait Párkányban elfogták, letartóztatták, akik ellen vádat emeltek, magánterületen tartotta rendezvényét. Sajnos nincs eszköz a kezünkben ahhoz, hogy az ilyen, városunkban nem kívánatos rendezvényt, provokációt megtiltsunk, megakadályozzunk."

A helyi MSZP-szervezet szerint a MÖM-tábort, a korábbi évekhez hasonlóan városi tulajdonban lévő területen, a Városi Sportcsarnoknál rendezték, ezért arra kérik a polgármestert, vizsgálja ki az önkormányzati intézmény bérbeadásának körülményeit.
 
Meggyes Tamás az MTI érdeklődésére közölte; nem volt tudomása arról, hogy a szervezet, még pontosabban egy vállalkozás, bérbe vette a sportcsarnokot, majd kijelentette "minden törvényes eszközt megragad ahhoz, hogy hasonló rendezvényt ne bonyolítsanak le Esztergomban sehol."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását