2024. április 25. - Márk

Horváth Ágnes: A törvény újabb jogalkotási munkát kíván

Az igazi változás jövő februárban kezdődik el, hiszen az egészségbiztosítási pénztárak akkor kezdik meg tevékenységüket, addig változatlan marad az egészségügyi szolgáltatók gyakorlata - erről Horváth Ágnes egészségügyi miniszter beszélt szombaton Debrece
2008. február 16. szombat 17:31 - Hírextra
Mint mondta, heteken belül létrejön az a 22 egészségbiztosítási pénztár, amelyek várhatóan 2009 végéig egyesülve, 7-10, részben magán, de állami többséggel működő pénztárt alkotnak majd.
Az egészségügyi tárca vezetője minderről a "Gyógyítás a legmagasabb színvonalon 90 év tapasztalatával" szlogen jegyében, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában tartott rendezvényen szólt.

A centrum, amely évente 150 ezer fekvő és 1,5 millió járó beteget lát el, harmadik éve rendezi meg ugyanis az úgynevezett Kapcsolat napját. Az idei programban összesen 36 előadás szerepel, melyeket a centrum dolgozóinak, szakmai partnereinek, illetve meghívott vendégeinek tartanak.
A tárca vezetője a héten elfogadott új egészségbiztosítási törvény gyakorlati megvalósításáról tájékoztatva a hallgatóságot, rámutatott, hogy az említett 2009. február 15-e nagyon fontos dátum a biztosítottak életében is, hiszen ettől a naptól élhetnek a szabad választás lehetőségével az egészségük érdekében, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pedig átalakul nemzeti egészségbiztosítási központtá.

Az egészségbiztosítási pénztárak működésének menetrendjével kapcsolatban Horváth Ágnes elmondta: a rövidesen létrejövő 22 pénztárnál a tervek szerint nyár elején kezdődik meg a kisebbségi részvények értékesítése, ami legkésőbb év végéig, illetve jövő év januárjáig fog tartani. Ehhez tranzakciós tanácsadót kíván foglalkoztatni a kormány.

A miniszter hozzátette: az első érezhető változás a szolgáltatók számára 2009 áprilisában következik el, ekkor kezdődik ugyanis szerződéskötésük az egészségbiztosítási pénztárakkal.
Horváth Ágnes megnyugtatta szakmai hallgatóságát, hogy a szerződésekben pontosan szabályozva lesznek a szerződők körei, az elérési követelmények, valamint a hatósági díjtételek.
Az egészségügyi miniszter azt is elmondta, hogy az egészségbiztosítási pénztárak megalakítása mellett fontos feladat vár a minisztériumra is, hiszen a most elfogadott törvény újabb jogalkotási munkát kíván, s ez már folyik a tárcánál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását