2024. április 28. - Valéria

AnimeCon a japán rajzfilm és képregény rajongóknak

A Perfect Blue és az Akira című animációs filmek vetítése mellett karaoke és zenei videók várják szombaton a japán rajzfilmek és képregények rajongóit a Nyári AnimeCon rendezvényen a győri Krúdy Gyula Gimnáziumban - közölte a Magyar Anime Társaság sajtóre
2008. július 18. péntek 15:15 - Hírextra
Az érdeklődők egyebek mellett megtekinthetik a Batman - Gotham lovagja DVD-t, majd az Animax csatornán látható sorozatokból összevágott kortárs japán zenei videók szórakoztatják a közönséget; a versenyezni kívánók maguk is készíthetnek humoros vagy akár akció jellegű videót, s a legjobbakat hozzáértő zsűri jutalmazza majd - mondta el Solti Antal.

A rendezvényen több képregénybolt kínálatából válogathatnak a látogatók, valamint több kiadó ekkorra időzítette magyar nyelvű mangaköteteinek megjelenését, így egyebek mellett a Démonnapló és a Lángoló hold első kötete, a Tarot Café 6. és az Angyalok menedéke második része színesíti a mangakínálatot.

Előadások hallhatók a japán nyelvről, a japán mitológiáról és vallásról, a japán ünnepekről és a Magyar-Japán Baráti Társaságról, de a látogatók tanúságot tehetnek rajztudásukról, kreativitásukról és ügyességükről is a konzol-, cosplay,- és rajzversenyeken.

A fesztivál cosplay-versenyén a rajongók kedvenc szereplőik "bőrébe" bújhatnak, de sok, kedvtelésből beöltözött rajongóra is számít a szervező NeYuSaTsu Győri Anime Klub és a Magyar Anime Társaság.
A vállalkozó kedvűek kipróbálhatják hangjukat a karaoke-gépnél, tánctudásukat a táncpadversenyen, este 8 órától hajnalig pedig After Party várja a kortárs japán könnyűzene rajongóit.

A Magyar Anime Társaságot az ország 16 településén élő manga- és animerajongók alapították 2003. július 6-án a salgótarjáni HungaroCon rendezvényen. Az egyesület célja a japán kultúra, ezen belül elsősorban az anime és a manga, vagyis a japán rajzfilm és képregény magyarországi népszerűsítése, az ezekkel kapcsolatban kialakult előítéletek, félreértések tisztázása, rendezvények szervezése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását