2024. május 3. - Tímea, Irma

A Föld és a Hold alienszemmel

Egy amerikai űrszonda a Földtől 50 millió kilométernyi távolságból küldött haza páratlan videófelvételt bolygónkról, és az előtte elhaladó orbitális pályán keringő Holdról - úgy, ahogy egy földön kívüli civilizáció láthat minket.
2008. július 18. péntek 17:02 - Hírextra
A két rövid felvételbe sűrített mozgókép nemcsak a rendkívüli látvány miatt izgalmas - értékelték a NASA tudósai, akik a Deep Impact üstökösmegfigyelő misszió útját követik nyomon -, hanem azért is, mert segíthet a Földön kívüli világok után kutatóknak. A távoli kép támpontokat adhat nekik, hogy voltaképpen mit is keressenek.

Az infravörös fényben készült videókon jól ki lehet venni a színeket és részleteket. Az óceánok felszínéről festőien visszacsillanó napsugár látványa szintén fontos adalék lehet a hasonló élet lehetősége után nyomozóknak.

"Hogy egy idegen civilizáció ugyan így láthassa a Földet, az azért olyan technikai fejlettséget feltételez, amiről a földiek csak álmodozhatnak" - említette meg az örvendetes esemény kapcsán egy cambridge-i bolygókutató.

A földön kívüli Föld-mozik a www.nasa.gov/topics/solarsystem/features/epoxi_transit.html oldalról tölthetők le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását