2024. május 2. - Zsigmond

Zöd utat Kaposvárnak

Zöld utat kapott Kaposvár turisztikai fejlesztése; a négy projekt összességében mintegy ötmilliárd forintot tesz ki - jelentette be csütörtökön a somogyi megyeszékhelyen Lamperth Mónika (MSZP), Kaposvár és Kolber István (MSZP), Kaposvár környékének ország
2008. július 17. csütörtök 18:52 - Hírextra
Lamperth Mónika közölte: a Dél-dunántúli Regionális Operatív Program (ROP) turisztikai pályázatán elnyert támogatás révén az ősszel induló beruházás eredményeként megújul a kaposvári uszoda és termálfürdő négy medencéje, s ezer négyzetméternyi területen kilenc új medence épül.

A 2,3 milliárd forint értékű munkálatok során felújítják, korszerűsítik és akadálymentessé teszik a kiszolgáló épületet is - tette hozzá a politikus.

Kolber István közölte: nem véletlenül választották a sajtótájékoztató színhelyéül a Rippl-Rónai Villa parkját, ez ugyanis egyike annak a három elemből álló, 2,3 milliárd forint értékű - az Európai Unió által 1,7 milliárd forinttal támogatott - komplex turisztikai fejlesztésnek, amely ugyancsak ROP-támogatással a jövő év elején kezdődhet el Kaposváron.

A Rippl-Rónai Villa parkjának megújítása mellett a Kaposvár melletti Deseda tó turisztikai fejlesztése, valamint a Cseri városrészben egy kalandpark kialakítása szerepel a projektben - ismertette az országgyűlési képviselő.

A politikusok hangsúlyozták, kormányzati támogatással olyan összehangolt fejlesztés megvalósítására nyílik lehetőség, amely teljesen új távlatokat nyit Kaposvár számára: nő a város turisztikai vonzereje, ami hatással lesz a gazdaságra és az itt élők életminőségére is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását