2024. április 20. - Tivadar

Szántód polgármestere megmondja

Szántód polgármestere szerint egy jelenleg lezárt, magánstrandként használt közvetlen vízparti terület nem az utcában épült ingatlanok tulajdonosaié, hanem a településé - írta csütörtökön a Somogyi Hírlap.
2008. július 17. csütörtök 09:59 - Hírextra
A megyei napilapnak nyilatkozó Dolgos János, a Balaton-parti település polgármestere felháborítónak tartja, hogy a település rendezési tervében közparkként feltüntetett, több mint 100 méter hosszú és 12 méter széles parti sávot a szántódi "villapark" tulajdonosai magánterületként kezelik.

Az említett területen a kilencvenes évek vége óta 36 nyaraló épült azután, hogy az egykori MÁV-üdülő területét felparcellázták. A jelenlegi tulajdonosok azt mondják: ők úgy vásárolták meg a telkeket, hogy a szerződésük szerint a területhez jár nekik a magánstrand is, tehát úgy tekintik, hogy az jogos tulajdonuk, ezért kerítéssel zárták le a vízpartot.

Az önkormányzat vezetője az eladáskor már meglévő települési rendezési tervre hivatkozva próbapert indított a tulajdonjogért, felajánlva, hogy a vízhez legközelebb eső nyaralók tulajdonosait kárpótolják az elvesztett part miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását