2024. április 17. - Rudolf

Különlegességek az állatkertben

Különleges programokkal várja négy napon át látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert. Csütörtökön a Víz Világnapja, illetve a Meteorológiai Világnap alkalmából 9 és 15 óra között több állomásból álló vetélkedőn vehetnek részt az érdeklődők.
2008. március 19. szerda 11:56 - Hírextra

Ettől a naptól láthatja a közönség a Vízparti Élet Házában az új trópusi kétéltű bemutatót, illetve a Békabarát Kert elnevezésű bemutatóhelyet is - tájékoztatta közleményében az állatkert a távirati irodát.

A csütörtöki nap egyben a Béka éve nyitóeseménye is a városligeti intézményben, mivel a világ természetvédelmi szakemberei 2008-at a Béka évének nyilvánították. Az egész világot megmozgató természetvédelmi programhoz - amelynek fővédnöke David Attenborough - a Fővárosi Állat- és Növénykert is csatlakozott.

A nap folyamán, 17 órai kezdettel vetítik le a Barlangteremben a Budapesti Filmszemle egyik díjnyertes alkotását, a Vidrasors című dokumentumfilmet, amely Gera Pál és az általa létrehozott vidravédelmi alapítvány tevékenységét mutatja be egy elárvult vidrakölyök történetén keresztül.
Csütörtökön díjmentesen léphetnek be az Állatkertbe azok a gyerekek, akik az intézmény weboldaláról letölthető békamaszkban érkeznek a főbejárathoz.

Szombaton, az ugyancsak a Víz Világnapjához kapcsolódó rendezvényen hajóverseny, evezős játék, vízteszt, valamint kézművesprogramok, tojásfestés, tojáspatkolás, mézeskalácsfestés várja a látogatókat.

Az esemény központi színpadán 9 órától változatos játékos program, 11 órától mesejáték, 12 órától Lola koncertje, 14 órától ismét mesejáték, 15 órától pedig tánciskola szórakoztatja a közönséget. A Japánkertben kézműves foglalkozás, a Barlangterem bejárata közelében pedig ökojátékok teszik teljessé a programkínálatot. A 14 éven aluli gyermekek egész nap díjmentesen látogathatják az állatkertet.

Vasárnap és hétfőn húsvéthoz kötődő programokkal készül az állatkert. Lesz tojáskereső verseny, húsvéti kvízjáték, tojásfestés és zsonglőrtanoda. A Japánkertben ugrálóvár és nyuszisimogató várja a kisebbeket, a Noé Arénában pedig az állatbemutató nyújt betekintést néhány különleges élőlény vadonbeli életébe. A főkapuval szemközti színpadon mindkét nap délelőtt 10-től 17 óráig koncertek, kvízjátékok és egyéb bemutatók lesznek. Fellép többek között az Alma Együttes, a Kolompos, a Füles Mackó, Mikola Péter és Kéry Kitti.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását