2024. május 2. - Zsigmond

Kétszeresére emelkedhet a gázár

Egy éven belül kétszeresére emelkedhet a földgáz nagykereskedelmi ára - állítja az egyik amerikai kutatóintézet. Az InfoRádió által megkérdezett energiapiaci szakértő szerint a prognózis valós, ráadásul egy az egyben érvényesülhet a magyarországi lakosság
2008. július 17. csütörtök 19:20 - Hírextra
Drucker György úgy fogalmazott: természetes fejlemény lesz, hogy eléggé brutális áremelkedéssel kell szembenézni. Ennek oka, hogy a földgáznak nincs önálló piaca, árazása a nyersolajéhoz igazodik, 6-9 hónapos késleltetéssel és átlagolással.

Attól tartok, hogy reális az árak megduplázódását előrevetítő számítás, mivel az elmúlt fél év drasztikus nyersolajár-emelkedése még igazán nem jelentkezett a földgáz piacán, ez a következő fél-egy év története lesz - fejtette ki a szakember az amerikai kutatóintézet prognózisa kapcsán.

Az energiapiaci szakértő szerint mindössze idő kérdése a drágulás megjelenése a közüzemi számlákon, mivel egyenes kapcsolat van a világpiaci olajárak és a hazai földgáz közüzemi díjak között.
Forrás: infoRadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását