2024. április 25. - Márk

Hanyatlik a piac, mégis rekordárat kapott

Az amerikai ingatlanpiac általános hanyatlása közepette Donald Trump milliárdosnak sikerült rekordáron, közel 100 millió dollárért túladnia floridai villáján. Még olyankor is, amikor az emberek többsége jelentős pénzeket bukik az ingatlanpiacon, nem lehet
2008. július 17. csütörtök 10:36 - Hírextra
A floridai Palm Beach-ben, több mint 5500 négyzetméter alapterületen elterülő villa új tulajdonosa Dmitrij Ribolovlev orosz milliárdos. Trump szóvivője szerint ilyen magas áron az Egyesült Államokban még soha nem talált vevőre ingatlan, ám ezt nehéz lenne kétséget kizáróan bizonyítani. A dúsgazdag ingatlankirály eredetileg 125 millió dollárra tartotta a házat, ám ebből végül 25 milliót kénytelen volt engedni.

Trump 2004-ben még 41 millió dollárért vásárolta meg az óceánra néző villát, amelyet aztán teljesen átalakított. A felújítási munkálatokkal Kendra Toddot, a "The Apprentice" (A tanonc) című valóságshowjának egyik győztesét bízta meg. (A műsor lényege az volt, hogy Trump szavazta ki a menedzserjelölteket, és a győztest végül maga alkalmazta a cégénél.)

Todd a több épületből álló villakomplexum nagy részét márvánnyal borította be és 24 karátos aranybevonatú berendezési tárgyakkal szerelte fel még a fürdőszobákat is. A bejáratnál óriási szökőkutat helyezett el, és a hatalmas épületben még ruhatárat, sőt külön férfi és női vécét is kialakított.

Ribolovlev korábban azt mondta, hogy befektetési célból veszi meg az ingatlant. A hírek szerint nem kizárt, hogy az orosz milliárdos a villa lebontását és egy teljesen új épület felhúzását fontolgatja az óceántól 150 méterre fekvő telken. A 41 éves Ribolovlev 12,8 milliárd dolláros magánvagyonával a Forbes magazin milliárdosainak idei listáján az 59. helyet foglalja el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását