2024. március 29. - Auguszta

Egyenlőtlenséget növel a brüsszeli pénz

A csütörtöki Magyar Nemzet szerint a brüsszeli fejlesztési források első nagy hulláma növelte az egyenlőtlenséget Magyarországon, főleg a leggazdagabb régiók és a leggazdagabb vállalatok fértek hozzá az első Nemzeti Fejlesztési Terv forrásaihoz.
2008. július 17. csütörtök 08:09 - Hírextra
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség legfrissebb adatai szerint 2004 és 2006 között a gazdasági versenyképességi operatív programok támogatásaiból a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások mindössze 1-2 százaléka kapott uniós segítséget, miközben olyan cégeket is támogatott az ügynökség, amelyek önerőből is képesek lettek volna megvalósítani a programokat - írta a Magyar Nemzet.

A napilap összeállítása szerint az EU strukturális alapjából származó támogatásokat tekintve Budapest és Pest megye abszolút győztes a több mint harminc százalékos felhasználási aránnyal. Eközben a legszegényebb Nógrád megyének mindössze 1,5, Békés megyének 3,2 százalék jutott a támogatásokból - tette hozzá a napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását