2023. december 6. - Miklós

A neten támadnak a gyorséttermek

Már az interneten is a hirdetéseikkel bombázzák a gyermekeket a gyorséttermek. Nagy-Britanniában a televízióból már kitiltották bizonyos ételek reklámjait azokban az idősávokban, amikor 16 év alattiaknak sugároznak műsorokat.
2008. július 17. csütörtök 07:36 - Hírextra
Taktikát változtattak a gyorséttermek - figyelmeztetnek a brit lapok. A szigetországban tilos a televízióban olyan ételeket vagy éttermeket hirdetni, amelyek termékeiben túl sok só, zsír és cukor van.

Ha már a tévében nem jelenhetnek meg, ott vannak az interneten, méghozzá olyan oldalakon, amelyeket előszeretettel néznek a gyermekek is.

A brit Which? fogyasztóvédelmi lap rámutatott: a többi mellett gyermekeknek készült számítógépes játékokat tartalmazó oldalakon nőtt meg a gyorséttermek hirdetéseinek száma.

A gyermekek fejlődése szempontjából nem túl előnyös ételeket gyártók olyan honlapokat is szponzorálnak, ahonnan ingyenesen tölthetők le játékok a mobiltelefonokra.

Az elhízás a szigetországban és világszerte egyre nagyobb probléma. A túlsúly szinte népbetegség a fejlett országokban, ahol nagyban veszélyezteti a gyermekeket is. Sokan ezért a gyorséttermeket okolják, illetve azt, hogy a fiatalok túl sokat étkeznek ilyen helyeken.
Forrás: Infó Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását