2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A Fidesz követeli a MÁV Cargo eladásáért felelősök megnevezését

A Gyurcsány-kormány stratégiai veszteséget okozott az országnak a MÁV Cargo eladásával - értékelte Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az üzletről készített állami számvevőszéki (ÁSZ) jelentést csütörtökön Budapesten, a cég központja előtt t
2008. július 17. csütörtök 11:58 - Hírextra

A Fidesz követeli, hogy nevezzék meg a MÁV Cargo eladásáról szóló döntés felelőseit és történjen meg az érintettek felelősségre vonása - jelentette ki Répássy Róbert.

Hozzátette: a MÁV Cargo eladásakor az ország érdekével ellentétesen döntöttek, mert a cég nyereséget termelt és képes volt Magyarország stratégiai pozíciójának erősítésére.

Répássy Róbert szerint az eladás indokolhatatlanságát az ÁSZ-jelentés is bizonyítja. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a jelentés szerint a kormány kijátszotta a törvényeket, ugyanis a parlament akaratával ellentétes döntést hozott, mert az Országgyűlés azt szerette volna, ha a MÁV egésze továbbra is állami tulajdonban marad.

Arra az újságírói kérdésre, hogy milyen további lépéseket szándékozik tenni a Fidesz az ügyben, Répássy Róbert azt mondta, az a minimum, hogy az illetékes parlamenti bizottságnak meg kell tárgyalnia a jelentést és az abban foglalt javaslatokat számon kell kérni a kormányon.

Az Állami Számvevőszék kedden a MÁV-ról közzétett jelentésében többek között megállapította, hogy a MÁV Cargo Zrt. értékesítésénél nem érvényesült a tartós állami tulajdonra vonatkozó jogalkotói szándék, az aláírt szerződés a MÁV Zrt. számára indokolatlan kötelezettségeket tartalmaz, a vevő által vállalt kötelezettségek aggályosak és több ponton célszerűtlenek a magyar államra nézve.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását